Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.08.2014 18:04 - 10 съвета за здравословен живот от д-р Оз
Автор: bilkata Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 4378 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 01.08.2014 18:12


Почиствайте с конец зъбите си всеки ден за да добавите години към живота си. Разделяйте дозата мултивитамини на половината за да увеличава ползата от тях. Това са само два от супер-лесните и невероятно ефективни съвета на д-р Оз, MD, които той препоръчва на пациентите си.

image
"Вярвам, че здравословния начин на живот трябва да се превърне в навик", казва д-р Оз, директор на Института по сърдечно-съдова медицина в New York-Presbyterian Hospital и водещ на ТВ-шоу. "Така ще правите това, което е добро за вас автоматично". Той започва деня си с тонизираща седем минутна йога всяка сутрин и смята че ако си губите времето да  гледате телевизия, трябва едновременно с това поне да правите упражнява пред екрана. Ето някои от любимите тайни на д-р Оз, гарантиращи по-здравословен живот:


image

1. Раздвижете се! Сутринта е най-доброто време за тонизираща йога-тренировка, която включва накланяне напред и надолу, протягане към тавана и лицеви опори, казва д-р Оз, който посвещава седем минути за йога всяка сутрин. Тя помага за съсредоточаване на ума и дава прилив на адреналин.

2. Направете 10 000 стъпки. Ходенето повишава настроението ви, закалява сърцето ви (най-добрият начин да го поддържате във форма) и дори може да помогне за намаляване на желанието за храна. Носете крачкомер и се стремете да направите най-малко 10 000 крачки на ден, включително една енергична 30-минутна разходка или три 10-минутни разходки.

3. Почиствайте с конец зъбите си. Когато се грижите за зъбите и венците, това е добре не само за устата ви: неподържаните венци могат да разпространяват бактерии в кръвния поток и да доведе до възпаление и сърдечни заболявания. Д-р Оз не излиза от къщи сутрин, без почистване с конец. Той също така препоръчва използване на ултразвукова четка за зъби.

4. Консумирайте омега-3 мастни киселини от риба или растения. Мастните киселини от студеноводни риби като сьомга, скумрия и херинга помагат да се поддържа оптимални нива на HDL (добър) холестерол, и по-нисък LDL (лошия) холестерол. Но ако не ти се яде риба, може да си набавяш омега-3 от водорасли или подходящи хранителни добавки и ядки, които съдържат същите омега-3 като рибено масло.

5. Пийте много вода (ако е от чешмата - само филтрирана). Много хора объркват глада и жаждата, карайки ги да ядат, когато са жадни. Решението: пийте студена вода - тя утолява жаждата, помага ви да се чувствате сит и поддържа тялото ви в пълен работен капацитет.
 

6. Приемайте мултивитамините  на две части. За да се получи постоянен прием на витамини и минерали през целия ден, вземете половината от мултивитамините заедно със закуската, а другата половина - с вечерята. Не ги вземе точно преди да си легнете, защото витамините B може да нарушят съня ви.

7. Откажете се от захарта. Бялата захар и фруктозния сироп нямат почти никаква хранителна стойност, а прекалената им консумация увеличава риска от затлъстяване, сърдечни заболявания и дори депресия. Носете със себе си ябълки, моркови и ядки, така че сте подготвени, когато огладнеете. Не употребявайте енергийни закуски и напитки, те не предоставят същата хранителна енергия като пресните плодове и храни.

8. Накарайте телевизията да работи за вас. Ако решите да гледате  телевизия, трябва и да се упражнявате, докато гледате. Д-р Оз обича да тренира на бягащата пътека, докато се наслаждава на телевизионното шоу,  но тренира също и с леки 3-килограмови гири или дори с ходене на място, което е  много по-добре, отколкото просто да си седи.

9. Наспете се.  Спането по-малко от седем часа през нощта, предизвиква по-високи нива на хормона на стреса кортизол, което може да доведе до увеличаване на теглото и депресия. В по-натоварените  сидни, д-р Оз заключва вратата на кабинета си и си взима по 20 минути дрямка. Нямате време за това? Може да заспите по-лесно през нощта, като изключите телевизора и компютъра поне един час преди лягане - техните ярки светлини заблуждават тялото ти да стои будно и затрудняват заспиването.

10. Правете добро! Един от най-добрите начини за борба със стреса в живота ви е да направите нещо добро за някой друг - акт на любов или щедрост.

11. Бонус! Направете си медицински тестовете дори да нямате нужда.  Когато д-р Оз навърши 50 години миналото лято,  той самият  си направи един необичаен подарък:  колоноскопия. "Ако не беше заради моето ТВ-шоу може би щях да го отложа", спомня си той. " Но аз знаех, че трябва да дам добър пример.  Бях доста самоуверен, мислех, че всичко ще бъде перфектно.” Но  беше изненадан  неприятно – оказа се че има раков полип. Неговият лекар му предписа лечение и наблюдение за три месеца и последващи прегледи на всеки три до пет години. „Въпреки че изглеждам и се чувствам здрав, това не значи, че трябва да пренебрегвам  тестове за холестерол, кръвно налягане и колоноскопия ", казва той.

От публикация Remedy е Healthy Living, зима 2010

Източник: http://www.healthcommunities.com/




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bilkata
Категория: Други
Прочетен: 39001
Постинги: 16
Коментари: 2
Гласове: 12
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031